En värmande diss

Igår upplevde jag en fruktansvärd kväll, proffesionellt sett. Jag körde ljud på en av Umeå Opens festivalscener, där det råkade vara punktema på kvällen... Trumsetet som skulle stå backline hela kvällen var ett gammalt Mapex som kunde vara stulet från vilken fritidsgård som helst, pukorna saknade underskinn och virveln lät som en trafikolycka. Jag hoppades att någon skulle komma fram och avslöja att det var ett dåligt inslag i dolda kameran, men icke.
Banden som spelade var... well, punk. Eftersom punkare är emot etablissemanget och konformiteten så skiter de i att stämma instrumenten, spelar högt som fan och tar sig själva på stort allvar. Precis som alla andra punkband i hela världen. Ickekonformt var ordet.

Hur som helst, när jag gick runt med ljudmätaren under första akten insåg jag att bandet spelade 104 dbA utan nåt annat än en gnutta sång i PA:t, så där nånstans sket jag i att försöka rädda skiten. Och eftersom vi tog samma om-ni-inte-sänker-förstärkarna-så-kommer-inget-annat-att-höras-diskussion förgäves med alla band så känner jag mig föga brydd om den här ljuddissen från en recensent igår.

Jag hatar få saker, men punk är en av dem.

Dagens bildblogg är en hälsning från den Östtyska delen av Solna.

DSC00028.JPG
Dagens bildblogg är en hälsning från den Östtyska delen av Solna.

Leftisright

Läste i Lördagens DN om en pappa som efter att blivit varse att hans dotter hade aspergers, slutade sitt höga chefsjobb och startade en konsultfirma bestående endast av personal med aspergers. Den initiala kundkontakten står några coacher för, men själva jobbet gör de själva. Coolt. Verksamheten tar inte emot några bidrag och beräknas gå med vinst 2010. Coolt. 
Själv rullar jag på min lilla verksamhet som varken räddar liv eller hjälper handikappade människor gå på toa. Nån som har numret till Självupptagna Ljudtekniker Utan Gränser? 

På lördag har jag den tveksamma äran att ratta ljudet på melodifestivalens lurviga efterfest i annexet. Förra året var det en orgie i fulla artister som skulle skråla till ljudet av sina skivor, roligast var det när en av schlagerdonnornas bidrag rullade igång utan att vederbörande hade får en mikrofon i handen. Såna gånger är det dumt att ha sångupptakt på skivan. Håjaja.

Jag har börjat spela med en exilbritt som när han inte komponerar reklamjinglar även skriver ball pop. Första repet förra veckan var visserligen en härlig röra av sjunga-i-hopprep-och-trumma-på-knäna, men jag tror det kan bli grymt ballt när vi har kommit igång. Killen känner massor av folk också, och har fått halvt-om-halvt lovat gig på hultsfred så fort han har ett livekoncept som funkar. Kuul! Lita på att jag kommer att spamma era facebookkonton å fort vi har ett gig spikat. Så går det när man belamrar min funwall till den milda grad att startsidan skevar och skärmen tippar.

Jobbar på en bolagsstämma idag. Vackert utanpå, tråkigt inuti.

DSC00022.JPG
Jobbar på en bolagsstämma idag. Vackert utanpå, tråkigt inuti.

Så här glad blev jag när jag lärde mig att mobilblogga.

DSC00009.JPG
Så här glad blev jag när jag lärde mig att mobilblogga.

RSS 2.0