Avspark

Turnén är nu på riktigt, dvs repen har börjat.
Såhär efter två dagars rep är mitt sinne lätt och min framtid till synes ljus, det gick bättre än jag väntat mig!
Det är fortfarande en del pill kvar såsom låtordningar och formändringar, men överlag känns det som om det kommer att bli mycket bra! Första dan drack jag hjältemånga koppar kaffe och fick spendera första natten med att hyperaktivt lösa korsord i hotellrumssoffan. Koffein + nervositet är en grym kombo.

Nu när instrumenten är bortskickade och körstämmorna satta kopplar jag av med Zingo och dillchips. Lets dance går i bakgrunden, men det är nåt djupt obehagligt över hela programmet så jag pallar bara att se det i säkerhet bakom min macbook. Hela konceptet med musiken är sjukt. Att arra/slakta kända låtar till specifika genrer för danserna är äckligt på nåt sätt. Antar att nån tror att svensson/pöbeln/undermench inte kan ta till sig musik som de inte hört förut, vilket resulterar i otroligt stela parodier på annars bra låtar. 
Samuel Ljungblad är dock som alltid bra.

Nästan oavsett vilket husband jag ser/hör slutar det med att jag skruvar på mig av olust. Det finns något kärlekslöst i hur de harvar igenom den ena smaklösa fusionarrangerade jingeln efter den andra stela nottittande antirocken.
Kanske går det göttaste förlorat genom teven, eller är det tvärtom? Att teven obarmhärtigt avslöjar tråkigheten?

Undantagna:

1. Idol 2007
2. Fredag hela veckan
3. Let´s dance förr i världen
(4. Björn Wilhelms Orkester)

Det hände sig i duschrummet

Plats: 

Herrarnas duschrum på vasalunds simhall


Medverkande: 

Jag  
En hårig och rätt biffig man
En meterlång tjej som var där med sin pappa
En flaska mjällschampoo med mentholsmak


Intrig:

Efter ett dådkraftigt simpass vars storhet lever kvar i sångerna än idag befinner jag mig i duschrummet för att tvaga mig. Bredvid mig står en man med björnpäls på benen och barnrumpeslät överkropp och hjässa. Jag ser på rakhyveln i hans hand att han förmodligen har nyrakat sig, därav den glänsande huden. Men så var det inte, mannen höll på att raka pungen bland allt folk. Plötsligt börjar en meterlång tjej sjunga Pippi Långstrump sådär vackert som man ibland hör i krigsfilmer, när hjältens tappra mannar stupar i slow motion  och krigslarmet tonas ner till förmån för sången. Dessa två ytterst olika sinnesintryck får min hjärna att kollapsa av dissonans, men följden att jag fortsätter schamponera mig med mentholschampot över hela kroppen. Hela. Tigerbalsam kan slänga sig i väggen. När svedan sätter in stänger jag kontrollerat av duschen, klär på mig och torkar håret. Sen köpte jag en vinterjacka och gick till frisören av bara farten. Kände att jag behövde en nystart.

Hur var eran dag?

Kvarnen och annat elände

Så har jag varit ute i goda vänners lag och än en gång hamnat på kvarnen. Förmodligen anses det vara det skabbigaste ställer norr om skanstull, men jag tycker att hela öltältskänslan är rätt skön. Dit går man för att dricka öl och prata. Eventuellt dansa. Upptäckte i samband med kvällens äventyr en fördel med att vara gift; när man går hem ensam (vilket man alltid gör om man vill fortsätta vara gift) kan man anse att kvällen slutat alldeles oerhört lyckligt eftersom ens äktenskap fortfarande håller. Alltså, full pott ikväll också!
Hoppas att mina brunstiga singelvänner känner sig lika tillfreds med kvällens resultat som jag gör när jag kryper ner och luktar Brutta i nacken om en stund.



Bloggtorka

Gaaah, det får bli en lista över bra och ibland dåliga saker hullerombuller.

1. Simmade 800 meter idag, min kropp känns spänstig som en amöba.

2. Brutta ska med på turnén. I värsta Nutley/Hobert-stil ringde jag till arrangören och frågade vem jag skulle behöva ligga med för att få med min fru. Det visade sig att jag kunde tillgogoräkna mig sju år av liggande med Brutta. Kung.

3. Paige-Krauss platta är lite småmysig.

4. Lillasyster den yngre kommer på besök i förorten, hon håller på att ta över McD och är redan legendarisk med sina övermänskliga resultat på kurserna. Hon har berättat för mig hur man får gratis hamburgare varsomhelst. Typ som ett hemligt handslag.

5. Jag har startat en egen byteskedja. Varje gång jag är på badhuset byter jag upp mig schampomässigt. De flaskor som står kvar på samma ställe i duschen när jag är klar som när jag kom är up for grabs. Idag bytte jag förra gångens dubbeldusch mot ett clearasil mjällschampo med mentholsmak. Det här kan sluta varsomhelst.

Just nu tycker jag jättemycket om

1. Min fru - såklart

2. Min älskarinna - ett nyköpt Rhodes mark II som luktar underbart

3. Mitt jobb - olika saker varje dag (nästan), variation is teh shit

4. Hallonremmar

5. Ring P1 - alla galningar på samma ställe, underbart sätt att vakna på

Jag tycker faktiskt så mycket om Ring P1 att det får bli  en lista över vilka galningar jag gillar bäst också

1. Östermalmsdamer som pratar långsamt och mästrande om saker som är sjukt politiskt inkorrekta. Dessa är nästan alltid telefonsvararinslag tyvärr, så de får aldrig något direkt bemötande.

2. Invandrare som har bott här i mer än tre år och vill stoppa invandringen

3. Alla sverigedemokrater

4. Skåningar som under inga omständigheter har fel.

5. Folk som tycker homosexualitet är onaturligt och knappt kan bärga sig för att få berätta sin senaste naturligt-onaturligt-analogi för det yrvakna svenska folket.

Bubblare

1. Täppas. Jag tycker om honom, men nog är han galen allt.



Idag är jag jättearg på:

1. Förenklade årsbokslut

2. Min poprygg

3. Folk som kallar mobiltelefonen "lur" om

4. Alla klyschorna i Arn

5. Killen som redan hade sålt sitt Rhodes Mark II när jag ringde

Färden styr mot Västernorrland

Jag har en tendens att blogga väldigt fragmentariska bilder av mitt liv, som endast med hjälp av en kodnyckel kan sättas ihop till en sammanhängande historia. Ett slags DaVinci-bloggen om man så vill. Hihi. Kodnyckeln ligger gömd bland bråten i mitt huvud, onåbar för alla utom mig. Därför får jag ibland skriva lite kompletterande inlägg som förklarar kryptiska tidigare utfall, såsom turnén som nämndes lite fort i förra inlägget.

Så här är det:

Jag ska åka som kapellmästare på en turné producerad av Musik i Västernorrland, i samarbete med studiomusikerprogrammet Piteå. Under sitt sista läsår får studiomusikerna göra praktik i form av en hyllningsturné till någon artist. Denna artist bestäms av MiV och har i år blivit Natalie Cole och Elton John, eftersom det råkar gå två sångare i klassen. Till turnén plockas det in lite frilansfolk för att förstärka truppen, i år bara jag. Förra året hyrdes det in två kördamer, mig och en gitarrkapellmästare. Då var det Cher som gällde.

Nu ägnar jag mina dagar åt att försöka arra upp låtarna så gott det går. Tyvärr är både Elton och Natalie mest kända för sina ballader. Inget fel på balladerna, men det är lite knivigt att sätta ihop 2x40 min utan att det blir sirap av alltihop...

Vill nån komma och se oss får man pallra sig in mot västernorrlands inland. Förra året undvek turnéplanen skickligt alla större städer och siktade istället in sig mot Ramsele, Ånge och Sveg.


Att göra inom en snar framtid

Bloggmediets största fördel är att det inte kan förvandlas till fickludd som t ex post-its kan göra. Därför lämpar det sig utmärkt som komihåglapp. Eller anslagstavla. Kanske inte för origami.


Januari 2008

Lära mig bokföra ordentligt och pilla ihop bokslutet för förra året

Utreda behovet av ett nytt instrument för den stundande turnén

Planka och arrangera ett trettiotal låtar

Skaffa en lämplig kapellmästardräkt, möjligen med matchande ridspö

Komma igång med simningen igen

Lämna in kameran på gratisfixning

Skissa lite på en eventuell hemmabio

Klippa mig


Det var nog allt. Eftersom jag ska på turné i tre veckor har jag januari och februari på det torra, så om jag jobbar nån dag utöver det så är det bara okynnes. 




Årets första måltid

Bussola med extra räkor
Pizzasallad
Bea
Pepsi

Jag vet, onyttig frukost. Men så är det också extra synd om mig som vaknar upp varje nyårsdag med nån slags huvudvärk och ovanligt mycket disk i huset. Jorå.

RSS 2.0