Bevis



För alla er som tror att frilanslivet är ekonomiskt otryggt vill jag presentera dett yttersta beviset för god familjeförsörjning, en söndagsstek!

En vanlig dag på jobbet



Eller ja, natt då. Ska sitta barnvakt åt ljudanläggningen och skydda den från discjockeys. För att kunna genomlida ytterligare sju timmar techno har jag tagit hjälp av mina vänner Brämhults, Peltor, Marabou och Apple.

Alternativ titel



White Trash för nybörjare

Neeeeeeeeej!

Gräsänkling ikväll, passade därför på att köpa revbensspjäll till middag. Hungrig som en varg tog jag fram receptet och inser att det tar nästan två timmar att tillaga den jäkla bröstkorgen! Vad göra nu??? Svacka!

Jag är alltså inte så bra på att ta motgångar när jag är hungrig tack så mycket.

Anmäl

En privat person har anmält Hagfors kommun till Lyxfällan. Nu håller jag tummarna för att någon ska anmäla bägge parterna till Grannfejden! Blir det så, är det jag som bjuder på en runda.

Lite lojt söndagsgnäll

Ledig söndag framför nya TV-möbeln, ni vet hur det är - reprisbonanza. Vi kör en liten sammanfattning för er som har ett liv och inte vet hur det är:

11:30 TV4 - Robinson

Premiär för nya säsongen. Enda nyheten är väl att de får bo i ett träsk istället för på en strand. Eller vänta, Linda Isacsson är programledare, det är också nytt. En av sveriges sämsta programledare i ett träsk med ett gäng smutsiga och hungriga typer. Vänta, det kommer mer! Tydligen förekom det något slags paktbildande också, tänka sig. Tack och hej Robinson.


12:50 TV4 - Let´s Dance

Bläddra ner i bloggen om ni vill veta vad jag tycker om musikarrangemangen, orkar inte gnälla mer om det nu. Semifinal kallade dom de för, Morgan åkte ut tråkigt nog. Hade hellre sett honom än Baggen mot Titanen i final. Nåja.
David är sveriges kanske bästa programledare, och Jessica tar sig med tiden. Godkänt.


14:30 TV4 - Sveriges bästa bilförare

Jag har aldrig sett något av de tidigare programmen, men har alltid undrat hur själva tävlingsmomentet går till. Jag vet det fortfarande inte. Det räckte med insikten att Adam Alsing - sveriges definitivt sämsta programledare, skulle kommentera sönder varje sekund av programtiden för att jag skulle byta kanal. Över till...


14:00 TV6 - Robot Wars!

Mmmmmmmm, äntligen söndag! Efter Alsing framstår RW som en spetsintellektuell filosofidebatt. Go Sir Killalot!


Som grädde på moset Spotify-surfade jag mig rakt in i Totos coverskiva. Hujedamej vad hemsk den är! Panikbläddrade fram deras första skiva för att på nåt sätt neutralisera känslorna för mina tonårsidoler.
Jag vet inte vad som får mig att utsätta mig för all denna dynga varje ledig söndag. Kanske tror min kropp att jag är bakis och vill straffa mig?


Om getter kunde tala...

...så skulle de här be Darwin ta sin teori och köra upp den.


Nog med operapop.

Drabbades just av en otäck tanke. Kommer Malena Ernman tvingas släppa en skiva nu? En popskiva alltså?
Kan inte föreställa mig nåt mycket värre en det, att Fredrik Kempe och resten av låtskrivareliten ska krysta fram ytterligare 12 spår av operacrossover för att fylla en skiva.

Men förmodligen, förhoppningsvis, inser Malena och folket bakom att:

-Malena har redan en riktig karriär.

-La Voix var en lyckträff, popschlager har inte "lyckats" sen Canneloni Macaroni. Dessutom har Kempe redan bränt plagierandet av Nessun Dorma, den just nu folkkäraste operaarian. 2 gånger dessutom.


Gör det inte!






Too soon?


Nån random idiot (eller nån som var missnöjd med monitorljudet) har eldhärjat scenen i Kungsträdgården! Jag vet inte hur det gick med utrustningen eller andra materiella värden där, men hur som helst är det skittråkigt Kungsan är, förutom hemmet då, min enda riktigt fasta punkt här i stan eftersom jag jobbar där om somrarna. Lite skär det i hjärtat.

Men det skär inte så mycket att humorn i det hela undgår mig. Vad evenemanget hette som fick ställas in pga branden?

Eldfesten!

...

Too soon?

Fusk

Skulle egentligen jobba med Melodifestivalens efterfest i två dagar nu, men jag får skippa riggdagen idag för ett gig på Patricia. Trots att jag svurit att aldrig sätta min fot på den där tinnitusbåten igen... Anledningen till att jag ändå ska dit stavas fusk. De som bokade mig spelade på dels min fåfänga genom smicker, dels på min ekonomi genom en biffigare faktura.

Fusk.

Jag har förresten blitt med mobilt bredband! Telenor blev det, eftersom jag har BBB som bredbandsleverantör och därmed bara betalar 99 kr i månaden för tillägget. Nice! Nu blir det enklare att överleva träsmaksgigen.

Mix Max

Kul klipp hörni.


Bättre förr

Roligt klipp som jag möjligen är sist i världen att upptäcka, 4 synthgiganter på scen samtidigt. En liknande rigg kommer aldrig någonsin stå på någon scen igen.


GAAAAH!

Kallbastu, typ! -110 C i tre minuter, ge mig nu! Vill ha! Gaaaah!

Trevlig helg

Shit va Waterloo var grymma! Trots att halva bandet var vikarier så satt showen som ett smäck, inte minst tack vara fantastisk stämsång. Jag var hyfsat nervös innan, det är alltid extra uppförs att vicka för en inkörd ordinarie ljudtekniker. Lägg dessutom till omständigheterna att det var monitorlådor istället för inear, samt att showen skulle filmas och bandas med ljud från mig. Man kan ju tycka att produktionsbolaget gjort det lite onödigt spännande som valt just den här showen som basen för deras framtida promotion.

Skönt nog så gick allt smärtfritt. Jag fick komplimanger för såväl scenljud som utljud, vilket tinade upp min stelnervösa lekamen. Sanning att säga var jag oförskämt nöjd själv, både med ljudet och hur kul jag fick ha på jobbet. Under Dancing Queen höll jag nästan på börja grina rakt ner i mixerbordet för att det var så bra. Förmodligen Top-5 av gig jag fått uppleva, alla kategorier. Som extra grädde på moset gästades showen av Mike Watson, som spelade med ABBA när det begav sig. Bland annat ligger han bakom den genialiska basgången på The Winner Takes It All. inget ont om kvällens Waterloo-basist, men när Mike klev på blev det ännu ett snäpp mer ABBA av showen. Magiskt.

Snortidigt på lördagmorgonen tog jag X2000 tillbaka till Stockholm, 45 min försenat enligt SJs traditioner. Tråkigt när man verkligen vill tycka om det miljövänligare alternativet till flyg, tredje gången på en vecka som tåget är mer än en halvtimme sent. Väl i stan hämtade jag en lastbil med grejer och åkte till Triangelkyrkan i Enskede för ett litet körgig.
En handfull barn- och ungdomskörer sjöng under kvällen, ledda av Mia från Masters Voice och kompade av Ted Hector med flera. Han spelade bra som vanligt. Ganska trevlig och roddig dag, och ett bra sätt att tas ner på jorden efter vitahandskar-giget i Kungsbacka som hade PA på plats och trevliga hustekniker som gjorde allt grovgörat.

Slightly out of tune

Giget på Bara Vi igår gick välle bra. Jag fick onda aningar när jag såg deras piano i lördags, så jag kom förberedd med min tubsocka full med pianostämmarpryttlar. Efter tjugo minuter hade jag fått till nästan alla problemtonerna, förutom en skjutglad hammare som gärna alternerade mellan att slå på G-koret och G#-koret. Det fick bli svart ajabajatejp på den tangenten.
Hela tilltaget belönades med två öl vardera till bandet. Trevligt!

Vi spelade bra, men kvällens höjdpunkt var ändå den hemlagade tortellinin de bjöd på innan spelningen. Mmmmmm.

Imorgon blir det gig i Kungsbacka med Waterloo.

Kejrå

Efter hot om sanktioner varvat med prettypleasewithcherryontop, har jag beslutat att kompromissa.

Jag lägger ut klippet från gårdagen - ni kommer och lyssnar när vi spelar unplugged på Bara Vi ikväll kl 20. Deal?
Som bonus får man då, förutom trojkan i klippet, se herrar Zacke och Bjärn spela låda och basgitarr! Kul hörni.

Igår åkte vi alltså upp till Sundsvall för att medverka i Eftersnack för mittnyttsregionen. De andra gästerna var Thomas Niemi, som designar kläder med samiska/norrländska influenser, samt Victoria Harnesk, som skriver den största samebloggen.

Här är länken. Vi spelar typ 17 min in i programmet.


Nu - Soundcheck och kanske lite nödpianostämning.


Kan själv




Radioansikte

Ok, nu har jag tittat på reprisen från dagens tv-inspelning. Jag ser, utan överdrift, svårt utvecklingsstörd ut vid minst två tillfällen. Svacka. Blir ingen länk till klippet här, det får begravas i glömska tills de 30 dagarna av preskiptionstid har gått ut.




Nya roller

Tomas Ledin - Tar världen ur finanskrisen

Kicken - Lär TV4 att rocka


??????????
Man kan ju bara spekulera i vad som följer. Min gissning:

Malou von Siwers - Dividerar med noll


Äsch, jag är bakis. Bear with me.

RSS 2.0